board_home 

Visit the
UK MOT Testing
Industry Portal



 Moderated by: Stealth, MOTman, KevG, bimmer
New Topic Reply Printer Friendly
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRGGGHHHHHH  Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Mon Jun 2nd, 2008 11:36 pm
  PM Quote Reply
1st Post
big..E.
Trade Member
 

Joined: Wed Jan 30th, 2008
Location: Um Bongo Um Bongo They Drink It In The, Congo
Posts: 685
Status: 
Offline
Mana: 
David wrote: I have also experienced loads of problems with the logging onto the system, I have had everything replaced over time, but one thing I did find that worked was I cleaned the card with carburrettor cleaner, not had any problems since?
I wouldn't tell the help desk this...Don't think SIEMENS would be very impressed either...

Back To Top PM Quote Reply  

 Posted: Mon Jun 2nd, 2008 11:01 pm
  PM Quote Reply
2nd Post
David
Banned
 

Joined: Mon May 26th, 2008
Location:  
Posts: 375
Status: 
Offline
Mana: 
I have also experienced loads of problems with the logging onto the system, I have had everything replaced over time, but one thing I did find that worked was I cleaned the card with carburrettor cleaner, not had any problems since?

Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Mon Jun 2nd, 2008 05:11 pm
  PM Quote Reply
3rd Post
mr_beanz
Member
 

Joined: Sun Jun 1st, 2008
Location: LEICESTER, United Kingdom
Posts: 2
Status: 
Offline
Mana: 
hey mate,

im not 100% sure on that, all i work in is the place where the machines go when they are swapped out. If there any issues with the software itself best to deal with siemens.

but i know there was a major bug found a couple of weeks back led to 200+ machines getting called back LOL

Back To Top PM Quote Reply  

 Posted: Mon Jun 2nd, 2008 01:37 am
  PM Quote Reply
4th Post
Wesley
Trade Member
 

Joined: Tue Sep 25th, 2007
Location: Wanted
Posts: 1841
Status: 
Offline
Mana: 
Hi mr-beanz, 

Welcome to this forum, We would Appreciate any Technical Information regarding Issues that affect the normal running of the system.

Just a quickee? In the Bean Counter Department, Why does a PRS Test Count as Two Initial Tests, When Only One Has Been carried Out?

I normally test up to 8 vehicles per day, So If 4 of them require a bulb wiper, or headlamp adjustment, Then the System counts them as Two Initial Tests, (12)

This Then is Recorded on the system and results in an "Abnormal Value!" Resulting In Unnessesary Visits from VOSA. 

In The Real World of Issuing Statisticts To Government,  And To Avoid the 4-2-2 Scenario, We have been advised to record everything!!

Is there any proposal pending to actually Resolve this Issue ?

Regards, Wes.

Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Sun Jun 1st, 2008 02:27 pm
  PM Quote Reply
5th Post
mr_beanz
Member
 

Joined: Sun Jun 1st, 2008
Location: LEICESTER, United Kingdom
Posts: 2
Status: 
Offline
Mana: 
sorry to jump in...

i dont know if it was mentioned before but have you had a other system through in replacement????????

its also a common thing because we get loads of machines back for card reader and its just the software faulty *normally hdd error*

Back To Top PM Quote Reply  

 Posted: Fri Mar 14th, 2008 09:48 pm
  PM Quote Reply
6th Post
volksjim
Trade Member
 

Joined: Sun Nov 18th, 2007
Location:  
Posts: 301
Status: 
Offline
Mana: 
complain to siemens annoy the living hell out of them i've had everything replaced four times before i got reliability..pity it's all refurbished and not spankers though:D

Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Tue Mar 11th, 2008 11:44 pm
  PM Quote Reply
7th Post
castrolrob
Trade Member
 

Joined: Sun Sep 10th, 2006
Location: Luton,a Minor Province Of, Bangladesh
Posts: 1468
Status: 
Offline
Mana: 
yes,switch it all off and let it reboot.all of a sudden your card is readable!had the same card since it started and always worked,up until it died last yr,prick of a manager entered it as lost so i guess my new card has to last  3yrs also....

Back To Top PM Quote Reply  

 Posted: Thu Mar 6th, 2008 11:22 pm
  PM Quote Reply
8th Post
KevG
Super Moderator


Joined: Wed Aug 16th, 2006
Location: Manchester, United Kingdom
Posts: 1583
Status: 
Offline
Mana: 
I have 3 NT's and a spare card all are the same!

Its doing my head in!

 

kev

Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Thu Mar 6th, 2008 11:06 pm
  PM Quote Reply
9th Post
Stealth
Super Moderator


Joined: Wed Oct 31st, 2007
Location: Back To Reality, United Kingdom
Posts: 1550
Status: 
Offline
Mana: 
Do you carry your smart card near your mobile phone ? I've heard a few cases where the 'memory' on the card as been affected because of this.

 

Back To Top PM Quote Reply  

 Posted: Thu Mar 6th, 2008 09:47 pm
  PM Quote Reply
10th Post
big..E.
Trade Member
 

Joined: Wed Jan 30th, 2008
Location: Um Bongo Um Bongo They Drink It In The, Congo
Posts: 685
Status: 
Offline
Mana: 
I know you tried another smart card,have you tried the spare ? You may find that it is the "cleanest" card to hand...Alternatively order another "new smartcard",then you have replaced everything.

Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Thu Mar 6th, 2008 09:37 pm
  PM Quote Reply
11th Post
KevG
Super Moderator


Joined: Wed Aug 16th, 2006
Location: Manchester, United Kingdom
Posts: 1583
Status: 
Offline
Mana: 
Yes, I turned it off and it made no difference?

 

Thanks though, any more ideas?

Kev.

Back To Top PM Quote Reply  

 Posted: Thu Mar 6th, 2008 08:14 pm
  PM Quote Reply
12th Post
nicknak
Trade Member


Joined: Fri Jul 6th, 2007
Location: Sick To The Back Teeth, United Kingdom
Posts: 427
Status: 
Offline
Mana: 
Kev have you got a strip light near to the reader, when they stsrt to go off the boil it can effect it.

Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Thu Mar 6th, 2008 07:16 pm
  PM Quote Reply
13th Post
KevG
Super Moderator


Joined: Wed Aug 16th, 2006
Location: Manchester, United Kingdom
Posts: 1583
Status: 
Offline
Mana: 
Have been having card reader problems since Nov. last year.

So far I have had 4 card readers and two complete systems yet I still have problems getting it to read my(or other NT's) card.

Seimens have told me now to wrap the card reader in Foil! (Faraday Cage).

Any one else have problems with theirs?

I've tried all the usual tricks, the only way it will operate is to unplug the reader, insert card and then plug it in, this fix works 50% of the time, but the small power plug and socket are not designed for this and I'm not happy doing it.

What can I do?

 

Kev

 

Back To Top PM Quote Reply  

Current time is 03:40 am  
MOT Forum - The MOT Testing Forum for the UK MOT Testing Industry > Trade Category (MOT Trade Discussions) > Computerisation Forum - Problem with the computer? try here | MOT Forum > AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRGGGHHHHHH Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2011 Data 1 Systems