board_home 

Visit the
UK MOT Testing
Industry Website


Autotech Training Services


 Moderated by: Stealth, MOTman, KevG, bimmer
New Topic Reply Printer Friendly
Bosch BEA850 - remote control not working after calibration  Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Tue Apr 2nd, 2013 06:18 pm
  PM Quote Reply
1st Post
markt
Member


Joined: Sun Apr 5th, 2009
Location: Durham, United Kingdom
Posts: 121
Status: 
Offline
Mana: 
glad to be of help ;)

Back To Top PM Quote Reply  

 Posted: Tue Apr 2nd, 2013 04:06 pm
  PM Quote Reply
2nd Post
Bestgear
Member
 

Joined: Thu Apr 15th, 2010
Location:  
Posts: 27
Status: 
Offline
Mana: 
Hi

Well thats a beer I owe you Mark!

Remote now working as it should be!

THANKS!

Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Tue Apr 2nd, 2013 09:15 am
  PM Quote Reply
3rd Post
markt
Member


Joined: Sun Apr 5th, 2009
Location: Durham, United Kingdom
Posts: 121
Status: 
Offline
Mana: 
hold f1 and C keys down while pointing at reciever...the light will blink after a short while and all should be ok..

Back To Top PM Quote Reply  

 Posted: Sat Mar 30th, 2013 05:40 pm
  PM Quote Reply
4th Post
Bestgear
Member
 

Joined: Thu Apr 15th, 2010
Location:  
Posts: 27
Status: 
Offline
Mana: 
Hi Markt

That would be excellent... heaven knows why the guy did not know to do that on ours.

Its a shame that so little knowledge about these systems exists....certainly in the public domain anyway.

David

Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Sat Mar 30th, 2013 04:07 pm
  PM Quote Reply
5th Post
markt
Member


Joined: Sun Apr 5th, 2009
Location: Durham, United Kingdom
Posts: 121
Status: 
Offline
Mana: 
ours dropped the remote after updating to esi 2 for the diagnostics...there is a pairing procedure to be carried out by pressing 2 buttons on the remote but for the life of me cant remember which ones..will make some enquires about it.

Back To Top PM Quote Reply  

 Posted: Wed Mar 27th, 2013 09:36 pm
  PM Quote Reply
6th Post
Bestgear
Member
 

Joined: Thu Apr 15th, 2010
Location:  
Posts: 27
Status: 
Offline
Mana: 
kit1958 wrote:
Why not call back the person who did the calibration ?

Yeh... that would work if he played ball... he claims calibration did nothing else to the system.

I get that, in as much as it should not affect anything, but in this case...remote no workey after the work...

This machine is a real pain, and so little is known about it outside of a service contract... and even if you do have one, it seems that the guys that sell/service them dont really know how they work...they just swap bits...

David

Back To Top PM Quote Reply

 Posted: Wed Mar 27th, 2013 08:36 pm
  PM Quote Reply
7th Post
kit1958
Trade Member


Joined: Sat May 15th, 2010
Location: The Finest Country On Earth , United Kingdom
Posts: 1099
Status: 
Offline
Mana: 
Why not call back the person who did the calibration ?

Back To Top PM Quote Reply  

 Posted: Wed Mar 27th, 2013 07:00 pm
  PM Quote Reply
8th Post
Bestgear
Member
 

Joined: Thu Apr 15th, 2010
Location:  
Posts: 27
Status: 
Offline
Mana: 
Guys

I am back with yet another problem with this damn BEA...

The unit was calibrated last week and since then the remote control does not work!

If you point the handset at a camera you see the infrared LEDs so its ok.

The IR receiver (USB) is connected and you can see it as a HID device in device manager.

Does anyone know how to tell the software how to use the remote?!?!?

In the installation page with the com ports there are no options for the remote - do I need to set them eslewhere or perhaps in an ini file?

Thanks in advance for any advice!


David

 

Last edited on Wed Mar 27th, 2013 07:19 pm by Bestgear

Back To Top PM Quote Reply

Current time is 08:43 pm  
MOT Forum - The MOT Testing Forum for the UK MOT Testing Industry > Trade Category (MOT Trade Discussions) > Equipment Forum - Advice on Parts, Service, Performance etc | MOT Forum > Bosch BEA850 - remote control not working after calibration Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2011 Data 1 Systems