board_home 

Visit the
UK MOT Testing
Industry Website



 Moderated by: Stealth, MOTman, KevG, bimmer  
AuthorPost
markt
Member


Joined: Sun Apr 5th, 2009
Location: Durham, United Kingdom
Posts: 121
Status: 
Offline
Mana: 
glad to be of help ;)

Bestgear
Member
 

Joined: Thu Apr 15th, 2010
Location:  
Posts: 27
Status: 
Offline
Mana: 
Hi

Well thats a beer I owe you Mark!

Remote now working as it should be!

THANKS!

markt
Member


Joined: Sun Apr 5th, 2009
Location: Durham, United Kingdom
Posts: 121
Status: 
Offline
Mana: 
hold f1 and C keys down while pointing at reciever...the light will blink after a short while and all should be ok..

Bestgear
Member
 

Joined: Thu Apr 15th, 2010
Location:  
Posts: 27
Status: 
Offline
Mana: 
Hi Markt

That would be excellent... heaven knows why the guy did not know to do that on ours.

Its a shame that so little knowledge about these systems exists....certainly in the public domain anyway.

David

markt
Member


Joined: Sun Apr 5th, 2009
Location: Durham, United Kingdom
Posts: 121
Status: 
Offline
Mana: 
ours dropped the remote after updating to esi 2 for the diagnostics...there is a pairing procedure to be carried out by pressing 2 buttons on the remote but for the life of me cant remember which ones..will make some enquires about it.

Bestgear
Member
 

Joined: Thu Apr 15th, 2010
Location:  
Posts: 27
Status: 
Offline
Mana: 
kit1958 wrote:
Why not call back the person who did the calibration ?

Yeh... that would work if he played ball... he claims calibration did nothing else to the system.

I get that, in as much as it should not affect anything, but in this case...remote no workey after the work...

This machine is a real pain, and so little is known about it outside of a service contract... and even if you do have one, it seems that the guys that sell/service them dont really know how they work...they just swap bits...

David

kit1958
Trade Member


Joined: Sat May 15th, 2010
Location: The Finest Country On Earth , United Kingdom
Posts: 1099
Status: 
Offline
Mana: 
Why not call back the person who did the calibration ?

Bestgear
Member
 

Joined: Thu Apr 15th, 2010
Location:  
Posts: 27
Status: 
Offline
Mana: 
Guys

I am back with yet another problem with this damn BEA...

The unit was calibrated last week and since then the remote control does not work!

If you point the handset at a camera you see the infrared LEDs so its ok.

The IR receiver (USB) is connected and you can see it as a HID device in device manager.

Does anyone know how to tell the software how to use the remote?!?!?

In the installation page with the com ports there are no options for the remote - do I need to set them eslewhere or perhaps in an ini file?

Thanks in advance for any advice!


David

 

Last edited on Wed Mar 27th, 2013 07:19 pm by Bestgear



UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2011 Data 1 Systems